Olaksaj dusu!


U iskonu bijasmo ujedinjeni...
Zelja i ceznja da se vratimo jedinstvu-

zove se ljubav!

17.07.2014.

'' Plovimo morem jednakosti ''

Nikada nismo znale da li bi ovo trebao biti mali pocetak neceg velikog, ili veliki pocetak neceg malog. Nikada nismo ni htjele praviti diskusiju oko toga, nismo ni imale potrebu. Samo smo pocele...
Nismo nikoga pozvale, niti pozivamo da rijesi zagonetke ili misterije u nasim glavama.Gdje je tek ispitati puteve za silne labirinte u mozgu? Ne trebamo to.
'' Pitam se, da li svako od nas ima zvijezdu vodilju? '', pitala me je. Ko bi mogao da zna, Merima? Mi? Oni ''nedodirljivi'', kako smo stotinu puta znale kazati? Neko treci ili deseti? Ja? Svaka od nas?
Pocele smo graditi tvrdjavu cvrstih zidina, ali kompleksnu i nismo stale. Ni sada ne stojimo. Sazidana je od hrabrosti, upornosti, zelje, ljubavi, nade, smijeha... I to je jedino sigurno. Mozda je to nasa zvijezda vodilja?! Opet, ko bi mogao da zna, Merima?
Djeca smo prelaska 20. u 21. vijek. Ili barem mislimo da jesmo. Nikada nas nije bilo pretjerano briga kako cemo se dopasti ostalima. Valjda ni sad. Mozda je u tome kvaka uspjeha - da sami sebi budemo podrska u trenu sloma. Ko bi Merima, opet, mogao da zna?!
:L.H.:Left:2638